Tur til Sotra

17 mars, 2008

s5002075.jpg

I dag skulle jeg gå til Sotra. Dette var noe jeg plutselig kom på da jeg våknet og lå i sengen. Grunnen til at jeg faktisk også valgte å gjøre det er fordi jeg er nødt til å forberede meg til sommeren når jeg da skal gå 800 km. Hver dag kommer jeg til å gå 20-30 km. Jeg tenkte derfor at jeg kunne gå en helt normal strekning på en gang- og sykkelvei. Like nedenfor der jeg bor ser jeg alltid et gang- og sykkelveiskilt som peker mot Sotra når jeg går forbi. Jeg tenkte derfor at jeg kunne bare følge skiltene til Sotra. Veien kan jeg jo uansett delvis allerede. I dag gikk jeg i denne retningen og kom rundt til Ytre Laksevåg og etterpå gikk jeg langs med motorveien. Etter at jeg var kommet til Loddefjord fulgte jeg (gang- og sykkelvei)skiltene som førte mot Sotra. Da jeg etter lang tid kommer helt til siste bussholdeplass før broen merker jeg at det ikke er mulig å krysse broen til fots. Dette til tross for at det står skiltet for gående og syklende til Sotra! Det er altså ikke mulig å gå til Sotra, skal man komme seg dit må det skje med et kjøretøy. Jeg var overrasket og lurer på hvorfor man da har skilt for gående og syklister hvor det står Sotra på.

Jeg klarte ikke å komme til Sotra, rett og slett fordi det ikke var mulig for gående. Turen var likevel fin! Kanskje ikke den ideelle tur å gå når man for det meste går forbi industri og går langs med motorvei, men jeg hadde lyst på en smakebit av det jeg skal gjøre i sommer. Været ble også bra da jeg begynte å gå.

s5002060.jpg s5002061.jpg s5002062.jpg s5002063.jpg

Her står jeg først i ytterdøren og ser mot byn. De andre bildene er tatt fra Kringsjåveien og viser at Laksevåg ligger i skygge over halvparten av året.

s5002064.jpg s5002067.jpg

Her er utsikt fra tuppen av Laksevåg mot Eidsvågneset og Tertnes. Det er rart hvor nært det faktisk er. Neste bilde viser det som var i bakgrunnen på rulleteksten til Familiesagaen De Syv Søstre. Så fint kan det faktisk være på Laksevåg.
s5002077.jpg

Her er Lyderhorn sett fra andre siden i forhold til Laksevåg. Ikke lenge etterpå begynte solen å gå ned.

s5002078.jpg s5002079.jpg

Her går jeg vestover. Jeg var heldig med været, ikke lenge før hadde det regnet.

s5002080.jpg s5002082.jpg

Jeg hadde ikke trodd det skulle være så mye løvskog helt vest i Bergen. Jeg trodde det var mer små furu-utskudd. Det var veldig flott med kveldssolen skinnende mellom trærne.

s5002085.jpg

Her går solen ned mens jeg er i Godvik. Dette er en del av Bergen jeg aldri hadde vært i før.

s5002099.jpg

Dette var det nærmeste jeg kom Sotra. Jeg klarte å komme under broen, men ikke lenger. Hvis man ser nøye etter kan man se at det altså ikke er noe felt for gående og syklende på broen. Her endte turen og jeg tok buss tilbake til byn. Det var rart å kjøre forbi steder jeg hadde vært bare noen minutter etter at jeg hadde vært ved broen, men som jeg hadde gått forbi timer tidligere.

Reklame

Én kommentar to “Tur til Sotra”

  1. Gusse Says:

    BUSS tilbake?????

    Latskap 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: